INNER WELLNESS | COACHING & TRAINING | LOUISE HAY
 
Let-it-go.jpg

Rust in je Hoofd.... Flow in je Leven!

Deze workshop is gebaseerd op 'De Sedona Methode®'. Deze methode is een eenvoudige, makkelijk aan te leren methode om ongewenste, belemmerende gevoelens en gedachten los te laten.

Doorgaans gaan we met onze ongewenste emoties op twee verschillende manieren aan de slag: 

  1. In de eerste plaats duwen we de emotie weg. Hier zijn we inmiddels al heel goed in geworden en we doen het zo goed en zo vaak dat we al niet meer in de gaten hebben dat we het doen! Vaak denken we dat we iets hebben ‘verwerkt’ maar eigenlijk hebben we het diep weggestopt. Tot het te laat is en we op een heel verkeerd moment in woede uitbarsten, een verkeerde beslissing nemen of in het ergste geval dat we een stress-gerelateerde ziekte ontwikkelen of een burnout krijgen.
  2. Een andere manier van onderdrukken is het ontvluchten van het gevoel. Dat kan zijn door middel van alcohol of drugs maar ook excessief gaan sporten of vluchten in allerlei soorten van vertier. Tv kijken, heel lang achter de computer zitten, teveel en ongezond eten. Als we die pijn maar niet hoeven te voelen…..

Uiteindelijk kunnen we niet meer onderdrukken. De druk wordt te groot en er komt een uitbarsting. In de meest extreme situatie leidend tot geweld, moord en doodslag en zelfs oorlog.

We neigen er naar om alles uit te werken op onze partners, kinderen, de mensen waar we mee werken, de mensen van wie we het meest houden.

Ook het ventileren van de emoties (wel beter dan onderdrukken) gaat ons uiteindelijk niet helpen. Want als er geen bewustzijn is van de onderliggende behoeften en motieven is het vaak olie op het vuur gooien.

Neemt niet weg dat de basis van een goede relatie en goede coaching uiteraard een eerlijke houding t.o.v. jezelf en je gevoelens is.

 

Sedona-Share-Image-10172.jpg

 
Let-Go....-1.jpg

Hoe kan je jezelf bevrijden uit deze cyclus?

Loslaten. De vicieuze cirkel doorbreken.

En dat heb je vaker gedaan! Soms met je rug tegen de muur, er was geen alternatief. Soms door opeens de humor van dingen in te zien, opeens kan je lachen om jezelf, om hoe serieus je jezelf hebt genomen! En soms vergeet je om vast te houden aan je probleem, opeens is het er niet meer…

Maar we zijn natuurlijk op zoek naar een manier die werkt op het moment dat we het nodig hebben. Hoe kan je nou iets loslaten wanneer de nood het hoogst is?

De Sedona Methode® brengt je op een vriendelijke manier weer terug naar de natuurlijke manier van 'werkelijk' loslaten. Die mogelijkheid tot loslaten hebben we allemaal in ons, we hebben het alleen afgeleerd. Als je de methode leert toepassen in het dagelijks leven, ga je al snel merken dat het op allerlei terreinen in je leven een verandering zal bewerkstelligen.

De Sedona Methode ® is geen dogma of filosofie, maar een manier om het natuurlijk vermogen om los te laten te herontdekken, en daarmee een blijvend gevoel van rust te bereiken.

 

Letting Go - The Movie

logo_loopbaancheques (1) (1) (002).jpg

Dienstverlenervoordekmo-p-828x240.png

  Het winkelmandje is leeg